Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да изберете шал за зимата

Как да изберете шал за зимата

Как да изберем шал за зимата
Снимка: 5688709/pixabay.com

Времето вече застудя и би трябвало да сте извадили от гардеробите си дебелите дрехи, шапки, ръкавици и шалове. Днес ще отделим няколко минути, за да поговорим за най-модния атрибут тази зима – шала.

Предлагаме ви няколко съвета при избора на шал като аксесоар на дневния ви тоалет.

- Добре е да съчетавате шала с останалите дрехи от гардероба си. Не го купувайте, само защото ви е харесал на външен вид, а го купувайте така, че да можете да го комбинирате с дрехите си. Ще бъде много жалко, ако чисто новият ви шал просто няма с какво да бъде носен.

- Ако искате да си купите шал, който да комбинирате с даден костюм, е най-добре да отидете направо с него в магазина, за да можете да прецените на място дали аксесоарът ще пасне добре на дрехата ви.

Зимен шал

- Ако един шал изглежда чудесно върху раменете или около врата на вашата колежка, това не означава, че и вие ще изглеждате по същия прелестен начин с него. Ето защо, преди да си купите шал, се уверете, че той ще пасне на цвета на кожата ни, косата или цвета на очите.

- Размерът на шала е от значение. Обемният и ярък шал привлича повече внимание. Затова преценете дали искате да превърнете шала в централен детайл във вашия тоалет или просто да му поверите ролята на допълнителен аксесоар. Ако искате да подчертаете костюма или палтото, изберете шалче в един цвят или с малоразмерна рисунка върху него.

- Залагайте на по-обемни шалове, особено ако пътувате. Така можете да ги ползвате по различни начини - за завиване или като възглавничка. Определено са практичен избор за шал.

- Качеството преди всичко! Качественият и скъп шал ще ви служи по-дълго време. Изделията от неясни производители по начало бързо губят красивия си външен вид. Специално внимание обръщайте на ръбовете на шала, които трябва да са глади и добре зашити.

Шал за зимата

- Шаловете ще ви помогнат да изглеждате стилно и модерно. Обърнете внимание на следните шалове: обемен плетен шал, фигури в норвежки мотиви, два контрастиращи цвята или шалчета, произведени от мека кожа.

Прочети още как да връзваме шал или разгледай обявите за шалове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest