Ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Как да носим шал на плажа?

Как да носим шал на плажа?

AdminAdmin
Администратор
1k1460
Как да носим шал на плажа?

Модните експерти са категорични, че и през този летен сезон един от задължителните аксесоари на плажа ще бъде шалът.

Той винаги е придавал ефирност, лекота и сексапил на женското тяло. Ако обаче модният аксесоар се поставя или завързва по неправилен начин, или пък не се съчетава цветово с банския например, често неговите естетически функции силно отслабват.

Ето защо трябва да се знаят няколко основни неща относно неговото поставяне и завързване.

Плажният шал освен красиво е и изключително полезно нещо за всяка жена, която желае да прикрие някои несъвършенства на тялото си. Повечето дами най-често прикриват деликатно с шал корема и бедрата си.

Това, което не трябва в никакъв случай да се прави, е завързване на шала на възел около гърдите, бедрата или талията, тъй като по този начин неминуемо ще поставите акцента именно върху тези части от тялото. Идеята е плажният шал да се носи свободно, без да се оформят големи възли.

Все по-популярен става методът на премятане на шала през шията. Това придава много елегантен вид на дамата, създава усещане за по-висока и стройна фигура.

Относно дължината им, препоръчително е да подберете шалове с големи размери – от 1.8 до 2 метра. Това ще ви даде допълнителна свобода да проявите въображение и да поставяте шала по оригинални начини. Най-често използваната материя за шалове е естествената коприна, лекия памучен плат и шифона.

Плажният шал, наричан още парео, задължително трябва да се съчетава както с банския, така и с плажната шапка, ако разбира се дамата използва такава. Ако например банският ви е разноцветен, хубаво би било цветът на шала ви да бъде само един нюанс от палитрата на банския костюм. Копринените шалове с пъстри орнаменти и ярки цветове са подходящи за едноцветни изчистени бански.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest